Aplicațiile Spotlight Heritage – atracție pentru mii de persoane, personalități, vizitatorii internaționali și numeroși copii la Flight Festival – Tech World

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Aplicațiile Spotlight Heritage – atracție pentru mii de persoane, personalități, vizitatorii internaționali și numeroși copii la Flight Festival – Tech World

septembrie 2 - septembrie 4

Mii de persoane, printre care personalități în domeniul tehnologiei, vizitatori internaționali, dar și numeroși copii au experimentat timp de trei zile, lumea prin prisma realității virtuale și augmentate la standul UPT în cadrul celui mai vibrant și atrăgător eveniment care are loc anual la Timișoara –  Flight Festival 2022.

Aplicații educaționale și de cultură experimentate cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată, virtuală și mixtă, holograme, dar și proiecte de interes pentru comunitate – standul Universității Politehnica Timișoara de la Flight Festival, reprezentat de echipele CeL și CM și echipa proiectului Spotlight Heritage Timișoara, a adunat mii de participanți care au descoperit tehnologiile viitorului cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, puse la dispoziție în cadrul expoziției Tech World, la Aerodromul Cioca.

„Plimbări” prin Timișoara de acum și altădată prin AR și studenți co-creatori la cultura digitală a orașului

Unul dintre cele mai mari puncte de interes ale participanților a fost proiectul cultural Patrimoniul sub reflectoare Timișoara / Spotlight Heritage Timișoara. Participanții Flight Festival au avut ocazia să descopere pagina web a proiectului, cu poveștile celor patru cartiere istorice ale Timișoarei, prin intermediul unui display interactiv și, totodată, s-au „plimbat” virtual prin Timișoara de acum și altădată cu aplicațiile mobile și de realitate augmentată Spotlight Heritage Timișoara, puse la dispoziție pe tabletele interactive și telefoanele mobile de la standul UPT, dezvoltate de studenții politehniști în cadrul proiectului.

Pentru o interacțiune în plus cu vizitatorii care așteptau cu interes la rând, echipa Spotlitght Heritage i-a invitat la un joc, unde aceștia au trebuit să recunoască elemente vizuale din trecutul Timișoarei. Câteva sute de persoane și-au exprimat interesul pentru verificarea cunoștințelor despre patrimoniul cultural al orașului, primind la final premii ce le vor aminti de proiectul Spotlight Heritage Timișoara.

Totodată, aceștia s-au putut bucura de experiența spectacolelor de dans și teatru, înregistrate într-o experiență multimedia, cu elemente de realitate augmentată, care explorează, cartier cu cartier, memoria și poveștile locuitorilor de ieri și de azi ai Timișoarei, dorind să pună în evidență patrimoniul cultural al orașului.

𝐓𝐞𝐜𝐡 𝐓𝐚𝐥𝐤𝐬 // 𝐋𝐢𝐟𝐞 𝐚𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝 𝐭𝐞𝐜𝐡

Acest eveniment a fost precedat de 𝐓𝐞𝐜𝐡 𝐓𝐚𝐥𝐤𝐬 // 𝐋𝐢𝐟𝐞 𝐚𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝 𝐭𝐞𝐜𝐡 – cea mai mare conferință de tehnologie din zona de Vest a României, parte a Flight Festival, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, care a avut loc în data de 1 Septembrie 2022 și care contribuie an de an la construcția unei comunități emergente, inovatoare aducând laolaltă antreprenori,manageri de inovare, lideri din corporații care insuflă inspirație și facilitează schimbul de bune practici inovatoare, contribuind la creativitate, inovare și schimbare în întreprinderi și industrii diverse.

Proiectul Spotlight Heritage s-a bucurat și în cadrul acestei conferințe de vizita a numeroase personalități în domeniu, aceștia testând tehnologiile viitorului prin echipamentele de ultimă generație. Vizitatorii standului au avut ocazia să descopere o serie de aplicații culturale și web, dar și mobile și de realitate augmentată, virtuală și mixtă – dezvoltate de echipa SH și de studenții implicați în dezvoltarea patrimoniului cultural digital.

Centrul ID/IFR și e-Learning, împreună cu Centrul Multimedia, prin cadrele didactice și studenții masteranzi, sunt implicate de câțiva ani în cercetarea din AR/VR, cursurilor online, a mobilităților virtuale și în special, a aplicațiilor digitale dedicate culturii și patrimoniului.

Detalii

Începe:
septembrie 2
Se termină:
septembrie 4
Etichete Eveniment:
, , , , , , , , , ,

Organizator

Flight Festival

Loc de întâlnire

Aerodromul Cioca din Timișoara
Calea Torontalului (DN6)
Timișoara, Timis 300750 România
+ Harta Google

Leave a comment

Română