Cartier Fabric
Podul Decebal
Podul Decebal

Construcția podului Decebal,cel mai lung pod pe grinzi de beton armat din Timișoara, la vremea respectivă, a început în 1908, fiind încheiată un an mai târziu.

Parcul Regina Maria (fost Parcul Coronini)
Parcul Regina Maria (fost Parcul Coronini)

Parcul Regina Maria este cel mai vechi parc al Timișoarei, numit inițial Parcul Coronini, în onoarea contelui Johann von Coronini-Cronberg, guvernator al Voivodinei Sârbești și al Banatului Timișan, care în jurul anului 1850 a dispus amenajarea parcului în stil englezesc.

Sirul caselor de raport din bulevardul 3 August 1919
Sirul caselor de raport din bulevardul 3 August 1919

Actualul bulevard 3 August 1919 prezintă frontonul de nord unitar, fiind mobilat cu clădiri monumentale între piața Academician Corneliu Micloși și Splaiul Nistrului. Acest fronton cuprinde palatele: Neptun, palatul văduvei Székely, Karl Kunz, Franz Anheuer, Ignatz Haymann și Miksa (Max) Steiner.

Sinagoga Status Quo
Sinagoga Status Quo

Sinagoga nouă din Fabric a fost construită de comunitatea mozaică Status quo în anul 1899 în stil maur și se afla la început pe malul unui braț al canalului Bega, care ulterior a fost acoperit devenind stradă.

Biserica romano-catolică Millenium
Biserica romano-catolică Millenium

Biserica romano-catolică, cunoscută în mod popular cu denumirea de Millenium, a fost edificată în piața Romanilor, având fațada îndreptată spre bulevardul 3 August 1919.

Uzina Electrică
Uzina Electrică

Întreprinderea de iluminat electric a fost construită după multe dificultăți și experimente și pusă în funcțiune în octombrie 1884

Palatul Ștefania și Piața Romanilor
Palatul Ștefania și Piața Romanilor

Palatul Ștefania, fosta ”Casă de Raport a Municipiului”, numit astfel din anul 1918 după numele soției lui Rudolf Totis, proprietarul clădirii în perioada interbelică. A fost construit de antreprenorul Josef Kremmer senior după planurile arhitectului Székely László în anii 1908-1909, în stilul anilor 1900 (Secession).

Piața Traian
Piața Traian

Piața Traian este piața centrală a cartierului Fabric, începuturile sale fiind legate de prima jumătate a sec. al XVIII-lea. Aspectul inițial al pieței era mult diferit față de cel de astăzi, în condițiile în care multe dintre clădirile existente la vremea respectivă erau relativ modeste, cu un singur nivel și cu un aspect mai degrabă rural. Actuala înfățișare a primit-o abia la cumpăna secolelor XIX-XX, când au fost construite mărețele palate amplasate pe toate cele patru laturi ale pieței.

Română