Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Digital Heritage Dome – Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital

4 mai 2023 30 iunie 2023

În 2023 cultura întâlnește digitalul, iar tehnologia întâlnește oamenii la Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital, eveniment în cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara, ca parte a programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Digital Heritage Dome face parte dintr-o serie de evenimente, care sunt integrate în circuite mediate cultural și care invită la explorări prin oraș un public divers. Prin participare directă și interacțiunea publicului cu și prin tehnologie au permis internalizarea poveștirilor digitale și au stimulat localnicii și turiștii să vadă, să audă, să simtă, dar și să acționeze, să co-creeze și să interiorizeze orașul.

Acest eveniment a fost gândit să creeze experiențe imersive atât în sălile muzeului, cât și în pasajele istorice și publice ale Bastionului Theresia, unde istoria și poveștile Timișoarei au fost trăite prin tururi ghidate și proiecții interactive.

În Muzeu MNaB – Digital Heritage Dome  din 19 mai  diverse experiențe imersive atât în sălile muzeului, cât și în pasajele istorice și publice ale Bastionului Theresia, unde istoria și poveștile Timișoarei vor putea fi trăite prin tururi ghidate și proiecții  video interactive. Vizitatorii vor descoperi cartierul Giroc, împreună cu celelalte cartiere fanion, într-o expoziție clasică dublată de tehnologii în mansarda clădirii. Vor descoperi amplitudinea proiectului Patrimoniul sub reflectoare dezvoltat în ultimii ani, vor fi imersați în poveștile culese prin intermediul dome-ului VR și vor putea păși prin istorie de-a lungul tunelurilor animate digital în spațiul stradal al Bastionului Theresia. Program de vizitare Muzeu 12 mai – 23 august 2023, în fiecare Marți – Duminică orele 10 – 18, vizionare instalație video tuneluri publice 19 mai – 30 iunie 2023, în fiecare seară orele 20 – 23.

Pentru mai multe informații despre Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital și pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți, urmărește-ne pe Instagram, Facebook și Twitter sau vizitează site-ul nostru: https://spotlight-timisoara.eu/

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile pe site-ul nostru, cât și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau căutând „Spotlight Heritage Timișoara”.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de fondurile EEA și Norway Grants.