Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital din Norvegia: O Experiență Unică de Vizitare a Timișoarei Prin Realitatea Virtuală

septembrie 4 Toată ziua

În perioada 25 august – 1 septembrie 2023, Norvegia a fost gazda unui eveniment deosebit – Festivalul Internațional Digital. Desfășurat în trei locații pitorești din țară – Trondheim, Grimstad și Oslo – festivalul a atras atenția a sute de participanți entuziaști, transformând Norvegia în epicentrul inovației digitale și al experiențelor virtuale deosebite.

O călătorie prin Norvegia

Festivalul a început pe 25 august la Trondheim, unde 100 de participanți au avut ocazia de a explora o gamă variată de tehnologii digitale, de la realitatea virtuală la inteligența artificială. Aici, NTNU – Norwegian University of Science and Technology a fost gazda evenimentului și a contribuit la crearea unei atmosfere inovatoare și educative.

Vezi mai multe despre eveniment aici!

Continuând, festivalul s-a mutat la Grimstad în perioada 28-30 august, unde un impresionant număr de 400 de participanți au adus la viață spiritul digital al festivalului. Universitatea Agder a oferit un cadru prietenos și provocări interactive pentru toți cei prezenți.

Vezi mai multe despre eveniment aici!

Finalul festivalului a avut loc în capitala Oslo, în data de 1 septembrie, unde 100 de participanți au încheiat evenimentul într-un mod grandios. Institutul Francez din Oslo a fost gazda perfectă pentru această ultimă etapă a festivalului.

Vezi mai multe despre eveniment aici!

Orașul Timișoara, descoperit prin realitatea virtuală

Una dintre cele mai notabile aspecte ale acestui festival a fost posibilitatea oferită participanților de a deveni “turiști virtuali” în Timișoara, fără a părăsi Norvegia. Cu ajutorul realității virtuale și a aplicațiilor digitale create de studenții și profesorii de la Universitatea Politehnica Timișoara, participanții au avut ocazia de a explora orașul Timișoara într-un mod inedit și captivant. Clădiri de patrimoniu și repere ale orașului au fost scanate 3D cu ajutorul partenerilor de la Cyberscanning, oferind o experiență autentică a orașului Timișoara în format digital.

Susținere și colaborare

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Universității din Agder și al Ambasadei României în Norvegia, demonstrând astfel puterea colaborării internaționale în domeniul tehnologiei și al educației.

Festivalul Internațional Digital din Norvegia a adus împreună o comunitate de mentori, profesori și studenți pasionați de tehnologie, oferind o platformă unică pentru schimbul de cunoștințe și idei. Prin inovație și colaborare, acest festival a transformat Norvegia într-un loc de referință pentru dezvoltarea tehnologiei digitale și pentru promovarea experiențelor unice în lumea realității virtuale.

Acest eveniment a demonstrat încă o dată că, în lumea digitală în continuă evoluție, limitele nu există și că imaginația și tehnologia pot crea lumi noi și captivante, chiar și atunci când suntem fizic la mii de kilometri distanță de ele. Festivalul Internațional Digital din Norvegia a fost o experiență inedită și inspiratoare, deschizând uși către viitorul digital al inovației și creativității.

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara” sau scanând codul QR alăturat acestui comunicat.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe: