Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

International Digital Culture & Spotlight Heritage Festival in Grimstad

28 august 2023 @ 10:00 30 august 2023 @ 16:00

Pentru a marca Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii Universitatea Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Universitatea Agder din Norvegia, Asociația Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și Muzeul Național al Banatului, vă invită în perioada 28 – 30 august 2023 orele 10:00 – 16:00, la Amphitheater (main entrance), University of Agder, Grimstad Campus, să aflați ultimele noutăți despre cel mai important program cultural al anului 2023 din România, în cadrul „Spotlight Heritage Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2🟡23. Festivalul Internațional de Cultură Digitală și Patrimoniu – Demonstrații XR ”.

Festivalul va aduce în prim-plan și o instalație interactivă vizibilă cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală și mixtă, un concept al Universității Politehnica Timișoara, ocazie cu care cei prezenți vor putea realiza, cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată și virtuală, „o vizită scurtă” prin istoria cartierelor vechi din Timișoara și vor putea asculta povești ale multiculturale și multietnice ale orașului.

Pornind de la imaginea de ansamblu a orașului, văzută de sus, vizitatorii sunt purtați prin istoria a 5 cartiere istorice, dezvăluită prin video-uri 3D și imagini scanate 3D ale patrimoniului muzeal, pot vizita în 360 clădirile emblematice cu ajutorul ochelarilor VR și să mapeze parcursul proiectului Patrimoniul sub Reflectoare, ghidați de tehnologiile de realitate augmentată și virtuală.

Vezi mai multe despre eveniment aici!

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau căutând „Spotlight Heritage Timișoara”.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș. În Norvegia, proiectul este prezentat cu sprijinul Universității Agder și al Ambasadei României la Oslo.

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de fondurile EEA și Norway Grants.

Spotlight Heritage Timisoara

+40 256 40 33 00

Vezi site-ul web Organizator

Universitatea Agder din Norvegia

Amphitheater (main entrance), University of Agder, Grimstad Campus
Grimstad, Norvegia
+ Harta Google