Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Land Bodies, Decomposing Mass de Ingrid Bjørnaali (Norvegia) – Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital

24 mai 2023 Toată ziua

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia avut plăcerea de a o găzdui ca și invitat la Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital pe 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗶𝗱 𝗕𝗷ø𝗿𝗻𝗮𝗮𝗹𝗶 (𝗡𝗼𝗿𝘃𝗲𝗴𝗶𝗮).

Aceasta a prezentat, în premiere mondială, instalația video 3D intitualtă „Land Bodies, Decomposing Mass (Corpuri de pământ, descompunerea materiei)”.

Proiectul este o colaborare audiovizuală între Ingrid Bjørnaali, Maria Simmons și Fabian Lanzmaier, concentrându-se pe ecosistemele din turbării și interpretarea lor prin diverse tehnologii de înregistrare și de calcul 3D. Lucrarea explorează turbării specifice din Finlanda, Norvegia și Canada din diferite perspective, descentralizând experiența umană și concentrându-se pe ideea peisajelor naturale ca surse de viață.

Prin utilizarea fotogrammetrie, o tehnologie care se referă la cartografierea prin satelit și arhivarea spațiilor și monumentelor antropocentrice, biotopul este interpretat bit cu bit de aproape, într-o interacțiune intimă.

Ingrid este o artistă din Oslo, Norvegia, care surprinde biotopuri specifice cu tehnologiile camerelor digitale și lucrează cu aceste bucăți de natură pe baza lor virtuală. Ea este interesată de diferite procese de învățare și interpretare a împrejurimilor noastre și a speciilor cu care coexistăm, printr-o abordare științifică și tehnologică a creării imaginilor, investigând modul în care acestea modifică regimurile noastre scopice.

Pentru mai multe informații despre Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital și pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți, urmărește-ne pe Instagram, Facebook și Twitter sau vizitează site-ul nostru: https://spotlight-timisoara.eu/

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile pe site-ul nostru, cât și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau căutând „Spotlight Heritage Timișoara”.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de fondurile EEA și Norway Grants.