Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Proiectul Patrimoniul sub Reflectoare Timișoare/Spotlight Heritage Timișoara prezentat ca exemplu de bună practică la Conferința privind Tehnologia Inovației Patrimoniului

10 noiembrie 2022

Între 9-10 noiembrie 2022, a avut loc la Timișoara ”Conferința privind Tehnologia Inovației Patrimoniului | Conference on Heritage Innovation Technology”, organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în cadrul activităților desfășurate de Programul Transnațional Interreg Dunărea, în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, prioriatea domeniului 3 – Cultură, Turism și Contacte între oameni.
Conferința s-a desfășurat #hibrid și a avut ca scop discutarea problemelor de interes comun în domeniul culturii și al patrimoniului cultural, pentru a împărtăși și a disemina abordări inovatoare și cele mai bune practici pentru dezvoltarea politicilor publice.
Diana Andone, directorul CeL, a participat la această conferință în calitate de speaker, unde a prezentat ca exemplu de bună pratică, proiectul Spotlight Heritage Timișoara, prin care a dorit să transmită mesajul că  inovarea și digitalizarea sunt instrumente #cheie pentru promovarea moștenirii culturale și o modalitate de a-l face accesibil într-un spațiu informațional deschis.
Inițiatorul Spotlight Heritage Timișoara a prezentat ideea implementării acestui proiect și etapele de dezvoltare, vorbind despre cum statutul de Capitală Europeană a Culturii a orașului Timișoara 2023  a jucat un rol esențial în promovarea utilizării și gestionării inovatoare a patrimoniului cultural și/sau digital.

Prin această conferință, s-a dorit aducerea în prim-plan a faptului că inovarea și digitalizarea pot spori, de asemenea, valorificarea moștenirii culturale mai puțin vizibile, inclusiv prin abordări ale turismului durabil.

Patrimoniul sub reflectoare/Spotlight Heritage Timișoara este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica din Timișoara, în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, care suprapune patrimoniul fizic în format digital, prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generație (web, mobil, AR, VR și XR). Proiectul este co-finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de ProiecteConsiliul Județean Timiș și face parte din seria proiectelor dedicate programului cultural – Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Detalii

Data:
10 noiembrie 2022
Eveniment Categorie: