Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Regulamentul Concursului Internațional Studențesc Spotlight Heritage 2022

16 noiembrie 2022

1. Considerații generale

A doua ediție a Concursului Internațional Studențesc Spotlight Heritage 2022, denumit de acum înainte ISHSC 2022, este organizată de Universitatea Politehnica Timișoara din România în cadrul „Spotlight Heritage 2022 – Cetate – O Lume în Oglindă”, proiect finanțat în 2022 de către Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Prima ediție se găsește aici https://spotlight-timisoara.eu/en/eveniment/ishsc-2021-si-a-prezentat-castigatorii-tururi-virtuale-interactive-si-aplicatii-ar-dezvoltate-de-studenti-internationali/

Partenerii acestui concurs sunt Aalborg Universitet din Danemarca, Università di Modena e Reggio Emilia din Italia și Kauno technologijos universitetas din Lituania.

Acest regulament a fost redactat în conformitate cu legislația națională a României și cu reglementările interne ale Universității Politehnica Timișoara privind activitățile studențești, colaborarea internațională cu alte universități etc.

Participanții au obligația de a respecta termenii și condițiile prezentului regulament pentru desfășurarea activităților din cadrul ISHSC 2022.

2. Condiții obligatorii de înscriere la concursul ISHSC 2022

Pentru a se înscrie pentru participarea la ISHSC 2022 , participanții trebuie să fie studenți la una dintre aceste patru universități (indiferent de nivelul de studii la care sunt înscriși în prezent – ​​licență, master, doctorat):

 • Universitatea Politehnica Timișoara (România)
 • Aalborg Universitet (Danemarca)
 • Università di Modena e Reggio Emilia (Italia)
 • Kauno technologijos universitetas (Lituania)

Participanții trebuie să completeze un formular, accesibil la linkul https://form.123formbuilder.com/6242990/form/, care va conține următoarele informații:

 • Nume complet
 • E-mail
 • Telefon
 • Universitate
 • Facultate
 • Specializare
 • Abilități/competențe
 • Scurtă descriere a ideii

Participanții vor primi de la organizatori, la scurt timp după depunere, un e-mail care le va confirma înregistrarea.

3. Concursul ISHSC 2022 – rezultat, juriu, premii

 Concursul cere ca studenții să lucreze în echipe internaționale (fiecare formată din studenți de la cel puțin 2 universități din cele 4 partenere în concurs). Dacă, atunci când înscriu ideea de proiect, participanții nu cunosc colegi din alte universități, organizatorii îi vor pune în legătură printr-o sesiune de mix & match (după ce înscrierea tuturor proiectelor s-a încheiat). Așadar, studenții își pot înscrie ideea de proiect chiar dacă nu au o echipă internațională, fiind apoi invitați să discute și să armonizeze proiectul lor cu colegii din celelalte universități.

Ideea proiectului ar trebui să se bazeze pe crearea unui artefact de povestire digitală în realitate virtuală sau realitate augmentată, cu resurse Spotlight Heritage, folosind artefactele, textul și poveștile multimedia existente, și integrarea acestuia într-o experiență de realitate virtuală/realitate augmentată. Participanții vor putea crea alte artefacte multimedia sau digitale (de exemplu, imagini 3D), vor putea integra alte funcționalități sau se vor putea conecta cu poveștile lor locale/naționale/internaționale. Ei ar trebui să poată lucra în limba engleză în cadrul echipei lor internaționale.

Resursele Spotlight Heritage sunt disponibile în limba română și engleză pe site-ul https://spotlight-timisoara.eu/ și în aplicațiile mobile pentru Android și iOS care se pot găsi în magazinele de aplicații cu denumirea „Spotlight Timisoara”. Aceste resurse vor fi puse la dispoziția participanților în format brut, la cererea acestora.

Cronologia concursului:

 • Înscriere: 1.10.2022 – 28.10.2022
 • Formarea echipelor (acolo unde este necesar): 28.10.2022 – 31.10.2022
 • Implementarea ideii: 1.11.2022 – 8.11.2022
 • Prezentare / pitching / jurizare: 9.11.2022

 

Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din  specialiști din cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara, iar rezultatele vor fi anunțate în aceeași zi. Pitching-ul și jurizarea vor avea loc, ca secțiune de sine stătătoare, în cadrul concursului Interactive Digital Media Student Contest organizat de Universitatea Politehnica Timișoara.

Câștigătorii vor primi premii și vor fi nominalizați la EU Medeea Awards 2023 https://www.medea-awards.com/ și la Interactive Digital Media Student Contest ediția 2023. 

Participarea în 2021 la Medea Awards este reflectată aici:

https://spotlight-timisoara.eu/en/eveniment/international-spotlight-heritage-student-contest-2021-finalist-la-premiile-medea-2022/

Criterii de evaluare:

 • Utilizarea creativă resurselor multimedia din cadrul Spotlight Heritage Timisoara și perspectiva povestirii digitale
 • Evaluare tehnică – produs final AR/VR obligatoriu, complexitatea și interactivitatea produsului și posibilitatea acestuia de a fi integrat în aplicațiile Spotlight Heritage existente
 • Perspectiva internațională a echipei și ideilor

 

Premii 

Vor fi maxim 3 premii pe echipă în sumă totală de 5000 de Euro. Contribuțiile vor fi deduse din valoarea premiilor.

Universitatea Politehnica Timisoara își rezervă dreptul de a adapta evaluarea proiectelor și valorile premiilor, în funcție de numărul și valoarea produselor finale realizate de echipe.

4. Protecția datelor cu caracter personal

Universitatea Politehnica Timișoara, în calitate de organizatori, se obligă să respecte prevederile Regulamentului General pentru Protecția Datelor (UE) 2016/679 (GDPR), privind protecția datelor cu caracter personal, stocate pe perioada înscrierii și a concursului în sine. Ca atare, organizatorii se obligă sa păstreze confidențialitatea datelor personale ale participanților la acest concurs și ăa le utilizeze în conformitate cu această procedura și cu legislația în vigoare.

Prin simpla participare la concurs, prin transmiterea datelor cu caracter personal organizatorilor și a altor informații solicitate în contextul acestei proceduri, sau prin comunicarea datelor cu caracter personal, participanții sunt de acord ca datele lor să intre în baza de date a organizatorilor, să fie prelucrate și utilizate în viitor de către organizatori sau persoane juridice autorizate de aceștia, ca să informeze participanții despre noi proiecte, campanii de publicitate și marketing. La cererea scrisă expresă a participanților, organizatorii nu vor mai folosi datele lor personale.

Vezi rezultatele concursului aici.

Detalii

Data:
16 noiembrie 2022
Eveniment Categorii:
,
Etichete Eveniment:
, ,

Organizator

Spotlight Heritage Timisoara
Telefon
+40 256 40 33 00
Email
contact@spotlight-timisoara.eu
Vezi site-ul web Organizator