Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziția internațională Spotlight Heritage Timișoara la Ambasada României de la Varșovia

30 noiembrie 2022 @ 0:00 - 23:59

Cu ocazia Zilei Naționale a României, ICR Varșovia, Ambasada României în Republica Polonă, Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului au organizat o expoziție în aer liber dedicată orașului Timișoara, care are o tradiție multietnică și pluriconfesională reflectată în patrimoniul construit și în coexistența armonioasă a patru comunități cultural-lingvistice: română, maghiară, germană și sârbă – expoziția ”Spotlight Heritage Timișoara”, proiect care face parte din programul Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii. Expoziția a fost prezentată în avanpremieră în data de 25 noiembrie, cu ocazia recepției de Ziua Națională a României, oferită de Ambasada României în Republica Polonă.
Recepția organizată de Ambasada României a reprezentat și o oportunitate de promovare a României și valorilor culturale românești, evenimentul incluzând o expoziție pregătită de Institutul Cultural Român din Varșovia, dedicată rolului Timișoarei de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Aceasta este expusă pe simezele exterioare de la Ambasada României de la Varșovia, care găzduiește și Institutul Cultural Român de la Varșovia (strada Fryderyka Chopina 10) și poate fi vizitată până în 28 februarie 2023.

Prin această expoziție, organizatorii doresc să sporească interesul publicului larg față de cartierele istorice ale Timișoarei, prin utilizarea și povestirea digitală pentru a da posibilitatea localnicilor și turiștilor să vadă, să audă, să simtă, să acționeze, să co-creeze și să interiorizeze orașul. Afișele stradale cu informații și povești despre patrimoniul cultural și istoric al orașului Timișoara sunt expuse atât în limba engleză, cât și poloneză.

Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara spune multiplele povești ale Timișoarei prin intermediul tehnologiilor digitale. Povești ale patrimoniului cultural și istoric împletite cu cele personale ale locuitorilor de ieri și de azi prin suprapunerea digitală a patrimoniului imaterial ce se regăsește în romane, amintiri și istoria orală. An de an, itinerarii digitale și fizice prin cartierele istorice ale Timișoarei -Iosefin în 2019, Elisabetin în 2020, Fabric în 2021, Cetate în 2022 și, în 2023, toate cartierele din anii precedenți și Giroc , dezvăluie poveștile orașului prin mai multe straturi: o expoziție muzeală, expoziții stradale, un site web, o aplicație mobilă, o aplicație de realitate augmentată, demonstrații de realitate virtuală, concurs studențesc, festivaluri internaționale, spectacole de teatru și dans stradal, evenimente și instalații digitale, tururi ghidate și virtuale. Proiectul se va încheia cu un catalog final.
Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș. În Polonia, proiectul este prezentat la inițiativa Institutului Cultural Român de la Varșovia.
Află mai multe detalii despre eveniment aici.

Detalii

Data:
30 noiembrie 2022
Timp:
0:00 - 23:59
Eveniment Categorii:
, ,
Etichete Eveniment:
, , ,

Organizator

Spotlight Heritage Timisoara
Telefon
+40 256 40 33 00
Email
contact@spotlight-timisoara.eu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de întâlnire

Ambasada României de la Varșovia
strada Fryderyka Chopina 10
Varșovia, Polonia
+ Harta Google