Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spotlighting Timisoara’s Heritage through Dance. Spectacol de dans, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată

12 septembrie 2022 @ 20:00 - 21:00

Cartierul Fabric – Lumi în Destine
Spotlighting Timisoara’s Heritage through Dance
Descoperă patrimoniul Timișoare în pas de dans
Spectacol de dans, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată

 

Parcul Regina Maria, Zona Statuii | Luni | 12 Septembrie 2022 | ora 20:00

Momentele de dans descriu scene din viața de zi cu zi a copiilor de odinioară, întâlniri ale elitei artistice a vremii sau secvențe dintr-o nuntă evreiască, toate acestea în decorul asigurat de minunatele clădiri din zonă. Spectacolul este inspirat din expoziția „Cartierul Fabric – Lumi în destine”, organizată în 2021 de Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara , care cuprinde istorii personale ale locuitorilor Fabricului, intervievați de echipa condusă de prof.univ.dr. Smaranda Vultur, coordonator al Grupului de Istorie Orală și Antropologie Culturală.

Evenimentul a avut loc în 12 septembrie, în Parcul Regina Maria din cartierul Fabric, de la ora 20:00 și a fost influențat de  utilizarea tehnologiei digitale și a elementelor de realitate augmentată, elemente realizate de studenți ai Universității Politehnica Timișoara, implicați în proiectul „Spotlight Heritage Timișoara”.

Proiectul cultural „Spotlighting Timisoara’s Heritage through Dance/Descoperă patrimoniul Timișoarei în pas de dans”, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, este o inițiativă a Asociației Club de Dans Sportiv Magnum,  în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timișoara și Muzeul Național al Banatului și este inspirat din proiectul “Spotlight Heritage Timisoara / Patrimoniul sub reflectoare Timisoara”,  parte a Programului Cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Mai multe detalii despere eveniment și imagini se află aici.

Spectacolul de dans înregistrat într-o experiență multimedia cu AR poate fi vizionat aici: 

 

Detalii

Data:
12 septembrie 2022
Timp:
20:00 - 21:00
Eveniment Categorii:
, ,
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

Spotlight Heritage Timisoara
Telefon
+40 256 40 33 00
Email
contact@spotlight-timisoara.eu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de întâlnire

Podul de Fier, Cartier Iosefin
Strada Andrei Mureșanu 2, Timișoara
Timișoara, Timis 300160 România
+ Harta Google