Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cartierul Cetate, sub reflector! Spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată, în colaborare cu Teatrul Thespis

4 octombrie 2022 @ 19:00 - 5 octombrie 2022 @ 20:00

Două lumi distincte, dar complet opuse își dau întâlnire prin intermediul unei studente pasionate de vintage și o pasionată de tehnologie. O incursiune urbană de redescoperire a patrimoniului timișorean.” Ce a fost”, ” Ce este” și “Ce va fi” se împletesc prin viziune tehnologică și creativitate artistică, într-un Experimentarium de imaginație, menit să deschidă noi perspective în mentalul colectiv.

Te așteptăm în 4 și 5 Octombrie 2022, de la ora 19:00, la Muzeul Tehnic UPT și Experimentarium TM, să sfidăm granițele timpului și să explorăm cultura și patrimoniul Timișoarei, printr-un spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei de ultimă generație. Participarea este gratuită!

Bilete GRATUITE pentru reprezentații https://form.123formbuilder.com/6259279/form.

Locurile sunt limitate!

Acest spectacol face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara, proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara,  prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, realizat de Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Muzeul Național al Banatului.

Regia spectacolului este inspirată din expoziția „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Cetate – O lume în oglindă”, organizată chiar în acest an, de Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara, care are la bază selecția de texte literare culese de prof.univ.dr. Smaranda Vultur și de asist.univ.dr. Roxana Rogobete, precum și amintirile culese din istoria orală timișoreană, valorificate de Grupul de Istorie Orală și Antropologie Culturală, care sunt îmbinate cu poeziile originale, create pentru Patrimoniul sub Reflectoare Timișoara, de către cunoscutul poet timișorean Robert Șerban.

Prin acest spectacol, gazdele evenimentului doresc să aducă sub reflector – posibilitățile pe care ni le oferă lumea digitală, care ne permit să „sfidăm” granițele timpului și să explorăm cultura și patrimoniul orașului nostru, prin mijloace care ne captivează simțurile, într-o transpunere modernă a tradițiilor timișorene.

Detalii

Începe:
4 octombrie 2022 @ 19:00
Se termină:
5 octombrie 2022 @ 20:00
Eveniment Categorii:
, ,
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

Spotlight Heritage Timisoara
Telefon
+40 256 40 33 00
Email
contact@spotlight-timisoara.eu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de întâlnire

Muzeul Tehnic UPT și Experimentarium TM
Experimentarium TM
Timisoara, Timis 300750 România
+ Harta Google