Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cartierul Elisabetin, sub reflector! Spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată, în colaborare cu Teatrul Thespis

15 septembrie 2022 @ 20:00 - 21:00

Într-o lume tehnologizată, moleculele de praf așternute pe amintirile Piei, lasă amprente adânci în zidurile casei ei, cuib de vise și speranțe. O poveste de familie, despre emoții, senzații și amintiri, o reimprimare a arborelui genealogic al familiei Brînzeu.

Cartierul Elisabetin, sub reflector! Biserica Romano-Catolică „Preasfânta Inimă a lui Isus”, Piața Bălcescu | Joi | 15 Septembrie 2022 | ora 20:00

Te așteptăm alături de noi și echipa Thespis, la un spectacol de teatru care va fi influențat de utilizarea tehnologiei digitale și a elementelor de realitate augmentată, să experimentezi istoria și patrimoniul Timișoarei și să descoperi atmosfera vieții cotidiene a orașului de altădată! Participarea este gratuită!

Acest spectacol face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara 2022, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, realizat de Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Muzeul Național al Banatului.

Regia spectacolului este inspirată din expoziția „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr”, organizată în cadrul proiectului, în anul 2020, de Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara, care are la bază manuscrisul ”Jurnal de familie” al prof. dr. Pia Brînzeu și va aduce sub reflector poveștile și atmosfera din cartierul Elisabetin, care vor fi redate prin prisma lumii lui Netti dr. Diel, ale cărei amintiri extrase din fragmentele manuscrisului vor contribui la ilustrarea atmosferei din viața cotidiană a cartierului de altădată.

Aspectul inedit va fi oferit de utilizarea tehnologiei digitale și a elementelor de realitate augmentată, elemente realizate de studenții din echipa proiectului ”Spotlight Heritage Timișoara”, de la Universitatea Politehnica Timișoara.

 

Detalii

Data:
15 septembrie 2022
Timp:
20:00 - 21:00
Eveniment Categorii:
, ,
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

Spotlight Heritage Timisoara
Telefon
+40 256 40 33 00
Email
contact@spotlight-timisoara.eu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de întâlnire

Piața Bălcescu, cartier Elisabetin
Piața Nicolae Bălcescu din Timișoara
Timișoara, Timis 300566 România
+ Harta Google