Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Culture Fun Space – Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital

31 mai 2023 Toată ziua

Culture Fun Space a fost unul dintre evenimentele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital, ca parte a programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”. Acest eveniment a oferit posibilitatea cetățenilor și turiștilor de a-și transforma dependența de tehnologie într-o dependență de cultură.

Îmbinând tehnologia și distracția într-o experiență unică cu ajutorul aplicațiilor spectaculoase de realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR), participanții au fost transportați într-o lume virtuală plină de aventură și inovație.

Unul dintre proiectele care a atras cea mai mare participare din partea publicului a fost instalația interactivă intitulată “Tipare ale Poeziei”, realizată de artistul Marius Jurca (13m10j). Această instalație a oferit o experiență inedită prin utilizarea unui software personalizat, care a permis descoperirea orașului Timișoara prin culoare și poezie. Poeziile au fost scrise de către Robert Șerban și au purtat titlul “Poeme despre Domnișoara Timișoara”, făcând parte din proiectul “Patrimoniul sub reflectoare Timișoara”. Prin intermediul instalației, participanții au putut explora 14 locații diferite din Timișoara, fiecare asociată cu o poezie și o paletă de culori distinctă. Această abordare interactivă a permis oamenilor să descopere și să experimenteze orașul printr-un mod artistic, unic.

Poeziile au descris și prezentat clădiri de patrimoniu, piețe și monumente istorice care au contribuit la definirea profilului arhitectural și cultural al orașului. Prin intermediul cuvintelor și al imaginilor, participanții au fost invitați să călătorească în timp și spațiu, să exploreze povestea și simbolurile care au modelat Timișoara.

Culture Fun Space a adus un nou nivel de interacțiune și descoperire a culturii prin tehnologie și artă. Evenimentul a deschis porțile către o lume digitală fascinantă, unde participanții au avut ocazia să se bucure de experiențe vizuale și auditive captivante. Instalațiile interactive, iar aplicațiile VR și AR au transformat modul în care oamenii se conectează cu cultura și patrimoniul.

Pentru mai multe informații despre Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital și pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți, urmărește-ne pe Instagram, Facebook și Twitter sau vizitează site-ul nostru: https://spotlight-timisoara.eu/

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile pe site-ul nostru, cât și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau căutând „Spotlight Heritage Timișoara”.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de fondurile EEA și Norway Grants.