Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Prezentarea „Spotlight Heritage Timisoara digital culture concept and 2019-2023” – un crossover între patrimoniu și tehnologie

11 septembrie 2023 Toată ziua

Prezentarea „Spotlight Heritage Timisoara digital culture concept and 2019-2023”, din cadrul Festivalului Internațional de Cultură Digitală Spotlight Heritage – Demonstrații XR, organizată la artsdepot Londra, de către Universitatea Politehnica din Timișoara, cu sprijinul Asociației Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și al Muzeului Național al Banatului, a oferit vizitatorilor o oportunitate unică de a afla mai multe despre istoria și cultura orașului timișorean, folosind tehnologii digitale de ultimă generație.

Prezentarea, susținută de Dr. Diana Andone, directorul Centrului de ID/IFR și e-Learning de la Universitatea Politehnica din Timișoara, a explorat crossover-ul dintre practicile culturale și de patrimoniu și tehnologia digitală, cu un accent deosebit pe impactul educațional și comunitar al proiectului.

În plus, vizitatorii au putut participa la o serie de demonstrații XR, care le-au oferit o experiență interactivă și captivantă a patrimoniului cultural al Timișoarei. Demonstrațiile au inclus tururi virtuale ale orașului, vizite la obiectivele turistice emblematice și povești despre istoria și cultura Timișoarei.

Festivalul Internațional Digital Culture & Spotlight Heritage Timișoara a fost un real succes în ceea ce privește promovarea orașului Timișoara ca și Capitală Europeană a Culturii, care a contribuit la promovarea patrimoniului cultural la nivel internațional. Evenimentul este un exemplu al modului în care tehnologia digitală poate fi folosită pentru a crea experiențe culturale mai captivante și mai accesibile.

Colaborarea dintre Spotlight Heritage Timișoara și artsdepot Londra este un exemplu al modului în care instituțiile culturale din diferite țări pot colabora pentru a crea evenimente și programe care să promoveze patrimoniul cultural și să ajungă la un public mai larg.

Spotlight Heritage Timisoara

+40 256 40 33 00

Vezi site-ul web Organizator

artsdepot, London

5 Nether St, London N12 0GA
London, United Kingdom
+ Harta Google