Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

International Digital Culture & Spotlight Heritage Festival in London – artsdepot London

10 septembrie 2023 @ 11:00 17:00

“Spotlight Heritage Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Festivalul Internațional de Cultură Digitală & Spotlight Heritage Timișoara la Londra, cu demonstrații XR” vă invită să descoperiți Timișoara, România, duminică, 10 septembrie 2023, între orele 11:00 – 17:00, la artsdepot din Londra.

În cadrul demonstrațiilor XR, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu o lume real-virtuală complexă, prin utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generație care prezintă repere ale Timișoarei și să se plimbe virtual pe străzile orașului, să viziteze și să învețe despre cele mai cunoscute monumente, fără a părăsi Londra.

Cu ocazia Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii, artsdepot Londra, Universitatea Politehnica din Timișoara, cu sprijinul Asociației Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și al Muzeului Național al Banatului vă invită la Festivalul Internațional Digital Culture & Spotlight Heritage Timișoara la Londra, pe 10 septembrie 2023, între orele 11:00 – 17:00, la artsdepot Londra (5 Nether Street, Tally Ho Corner, North Finchley, London, N12 0GA).

Prezentarea “Spotlight Heritage Timișoara digital culture concept and 2019-2023 actions” va fi susținută de Dr. Diana Andone, Universitatea Politehnica din Timișoara, România, duminică, 10 septembrie 2023, la ora 14:00, la Galeria Apthorp din Artsdepot din Londra, prezentând crossover-ul dintre practicile culturale și de patrimoniu și tehnologia digitală, cu un accent deosebit pe impactul educațional și comunitar.

Spotlight Heritage Timișoara este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica din Timișoara în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, suprapunând patrimoniul în format digital și fizic. Spotlight Heritage Timișoara sporește interesul publicului larg pentru cartierele istorice ale Timișoarei, marginale și neglijate, folosind tururi ghidate și povești digitale pentru a da posibilitatea localnicilor și turiștilor să vadă, să audă, să simtă, să acționeze, să co-creeze și să interiorizeze orașul. Este, de asemenea, un model de patrimoniu cultural digital crowdsourcing participativ de povestire a orașului, pentru a da cetățenilor și turiștilor posibilitatea de a-și transforma apetitul tehnologic în cultură.

Proiectul îmbină amintirile personale, din trecut și prezent, cu datele istorice și arhitecturale, prin suprapunerea digitală a patrimoniului imaterial din cărți, amintiri, povești orale și artă, pe măsură ce cinci femei ne ghidează proiectul în fiecare an. Itinerariile digitale și fizice divulgă poveștile lor prin mai multe straturi: o expoziție de muzeu, expoziție de stradă, un site online, aplicații mobile, o aplicație de realitate augmentată, o aplicație de realitate virtuală (istorie și patrimoniu), o aplicație holografică de realitate mixtă cu artefacte de patrimoniu 3D, aplicația SH Culture App (realitate augmentată pentru patrimoniu și vederi panoramice ale Timișoarei), NFT-uri culturale SH, aplicații, Concursul internațional Spotlight Heritage pentru studenți, Festivalul și discuțiile internaționale de cultură digitală și Spotlight Heritage, happening-uri de teatru și dans, instalații digitale, tururi mediate și virtuale și un catalog final.

Vezi mai multe despre eveniment aici!

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la https://spotlight-timisoara.eu/ și prin intermediul aplicațiilor mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau prin căutarea “Spotlight Heritage Timișoara”.

Informații despre acest eveniment sunt disponibile și pe:

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de fondurile EEA și Norway Grants.

Spotlight Heritage Timisoara

+40 256 40 33 00

Vezi site-ul web Organizator

Apthorp Gallery

artsdepot London, 5 Nether Street, Tally Ho Corner, North Finchley, London, N12 0GA
Londra, United Kingdom
+ Harta Google