Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Patrimoniul sub reflectoare – Lumi reînviate” – Spectacol de muzică și poezie, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de AR

5 noiembrie 2023 @ 19:00 20:00

“Patrimoniul sub reflectoare – Lumi reînviate”

duminică, 05 noiembrie 2023, ora 19:00

un spectacol de muzică și poezie, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată

“Patrimoniul sub reflectoare – Lumi reînviate” este un spectacol de muzică și poezie care aduce în prim-plan poveștile copilăriei, ale tinereții studenției și amintiri ale familiei, invitând publicul într-o călătorie deosebită. Trecutul și prezentul se contopesc într-o manieră inedită cu ajutorul tehnologiilor digitale și de realitate augmentată, ce vor crea un spectacol deosebit pentru publicul prezent, reînviind amintiri, imagini și momente din viața familiei Jecza și nu numai.

Duminică, 05 noiembrie 2023, de la ora 19:00, în interiorul Muzeul Jecza (Calea Martirilor 1989 51/45, Timișoara) ne vom bucura de muzica clasică interpretată de către Alexandra Guțu, Marcel Tolcea și amintirile din anii studențieiși amintirile de viață cu  Smaranda Vultur  și de poeziile lui  Robert Șerban, ca parte a proiectului Patrimoniul sub reflectoare.

Sub lumina reflectoarelor, ne întoarcem pe drumurile trecutului, în sanctuarul amintirilor, un loc unde momentele pe care le credeam uitate vor prinde iar viața pe acorduri muzicale clasice. Fiecare acord muzical, fiecare vers rostit, fiecare frază citită va reaminti de jocurile de odinioară, de primele iubiri, de serile lungi de studiu și de reuniunile de familie pline de râsete și dragoste.

Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate la doar 60 de persoane, astfel că doritorii sunt rugați să își rezerve un loc prin completarea acestui formular:

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara” sau scanând codul QR alăturat acestui comunicat.

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara” sau scanând codul QR alăturat acestui comunicat.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Află mai multe despre impactul spectacolului AICI.


Concept & dezvoltarea tehnico-artistică: Diana Andone
(Universitatea Politehnica Timișoara)
Producție: Diana Andone, Mugur Mocofan, Silviu Vert
(Universitatea Politehnica Timișoara)
Interpretare muzică: Alexandra Guțu
Poezii: Robert Șerban
Dramaturgia: Mariana Boșneac

Amintiri și memorii: Sorina Jecza, Andrei Jecza, Marcel Tolcea, Smaranda Vultur
Imagini arhivă: Sorina Jecza
Asistență scenografie, Video: Marius Tătaru, Rafael
Leucuța (Universitatea Politehnica Timișoara)
Crearea de experiențe de realitate augmentată/virtuală și
proiecție:
 Marius Tătaru, Emilian Porumb (studenți) &
Rafael Leucuța (Universitatea Politehnica Timișoara)
Comunicare, prelucrare date, texte și logistică: Radu Vasiu,
Daciana Grasu, Vlad Mihăescu, Andrei Ternauciuc, Camelia
Ciuclea, Poliana Ilinca, Ema Gherman (Universitatea
Politehnica Timișoara), Andrea Rotaru

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de Ministerul Culturii prin Centrul de Proiecte.

Spotlight Heritage Timisoara

+40 256 40 33 00

Vezi site-ul web Organizator