Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Regulamentul Concursului Internațional Studențesc Spotlight Heritage 2023

17 noiembrie 2023 Toată ziua

1. Considerații generale

A treia ediție a Concursului Internațional Studențesc Spotlight Heritage (2023), denumit de acum înainte ISHSC 2023, este organizată de Universitatea Politehnica Timișoara din România în inițiativei digitale culturale Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii, co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii din România, granturile SEE și Norvegiene. Citește mai multe despre prima ediție din 2021 și a doua ediție din 2022.

Partenerii acestui concurs sunt Aalborg Universitet din Danemarca, Università di Modena e Reggio Emilia din Italia, Kauno technologijos universitetas din Lituania, Norwegian University of Science and Technology si University of Agder, ambele din Norvegia, și St. Pölten University of Applied Sciences din Austria.

Aceast regulament a fost redactat în conformitate cu legislația națională a României și cu reglementările interne ale Universității Politehnica Timișoara privind activitățile studențești, colaborarea internațională cu alte universități etc.

Participanții au obligația de a respecta termenii și condițiile prezentului regulament pentru desfășurarea activităților din cadrul ISHSC 2023.

2. Condiții obligatorii de înscriere la concursul ISHSC 2023

Pentru a se înscrie pentru participarea la ISHSC 2023, participanții trebuie să fie studenți la una dintre aceste 7 universități (indiferent de nivelul de studii la care sunt înscriși în prezent – ​​licență, master, doctorat):

 • Politehnica University of Timisoara (Romania)
 • Aalborg Universitet (Danemarca)
 • Università di Modena e Reggio Emilia (Italia)
 • Kauno technologijos universitetas (Lituania)
 • Norwegian University of Science and Technology (Norvegia)
 • University of Agder (Norvegia)
 • St. Pölten University of Applied Sciences (Austria)

Participanții trebuie să completeze un formular, accesibil la linkul https://form.123formbuilder.com/6406828/registration-for-ishsc-2023, care va conține următoarele informații:

 • Nume complet
 • E-mail
 • Telefon
 • Universitate
 • Facultate
 • Specializare
 • Abilități/competențe
 • Scurtă descriere a ideii

Participanții vor primi de la organizatori, la scurt timp după depunere, un e-mail care le va confirma înregistrarea.

3. Concursul ISHSC 2023 – rezultat, juriu, premii

Concursul cere ca studenții să lucreze în echipe internaționale (fiecare formată din studenți de la cel puțin 2 universități din cele 7 partenere în concurs), de la distanță, în stil hackathon, pe durata fazei de concurs dedicată dezvoltării/implementării ideii.

Dacă, atunci când înscriu ideea de proiect, participanții nu cunosc colegi din alte universități, organizatorii îi vor pune în legătură printr-o sesiune de mix & match (după ce înscrierea tuturor proiectelor s-a încheiat). Așadar, studenții își pot înscrie ideea de proiect chiar dacă nu au o echipă internațională, fiind apoi invitați să discute și să armonizeze proiectul lor cu colegii din celelalte universități.

Ideea proiectului ar trebui să se bazeze pe crearea unui artefact de povestire digitală în realitate virtuală sau realitate augmentată, cu resurse Spotlight Heritage, folosind artefactele, textul și poveștile multimedia existente, și integrarea acestuia într-o experiență de realitate virtuală/realitate augmentată. Participanții vor putea crea alte artefacte multimedia sau digitale (de exemplu, imagini 3D), vor putea integra alte funcționalități sau se vor putea conecta cu poveștile lor locale/naționale/internaționale. Ei ar trebui să poată lucra în limba engleză în cadrul echipei lor internaționale.

Artefactele digitale vor trebui să poată fi rulate pe Meta Oculus Quest 2 (VR) și/sau Microsoft Hololens 2 (AR/MR).

Resursele Spotlight Heritage sunt disponibile în limba română și engleză pe site-ul https://spotlight-timisoara.eu/ și în aplicațiile mobile pentru Android și iOS care se pot găsi în magazinele de aplicații cu denumirea „Spotlight Timisoara”. Aceste resurse vor fi puse la dispoziția participanților în format brut, la cererea acestora.

Cronologia concursului:

 • Înscriere: 11.10.2023 – 25.10.2023
 • Formarea echipelor (acolo unde este necesar): 26.10.2023 – 27.10.2023
 • Implementarea ideii: 27.10.2023 – 16.11.2023
 • Prezentare / pitching / jurizare: 17.11.2023

Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din specialiști din cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara, iar rezultatele vor fi anunțate în aceeași zi. Pitching-ul și jurizarea vor avea loc, ca secțiune de sine stătătoare, în cadrul concursului Interactive Digital Media Student Contest organizat de Universitatea Politehnica Timișoara.

Câștigătorii vor primi premii și vor fi nominalizați la EU Medeea Awards 2024 https://www.medea-awards.com/ și la Interactive Digital Media Student Contest ediția 2024.

Participarea în 2022 la Medea Awards este reflectată aici:

Criterii de evaluare:

 • Utilizarea creativă a resurselor multimedia din cadrul Spotlight Heritage Timisoara și perspectiva povestirii digitale
 • Evaluare tehnică – produs final AR/VR obligatoriu, complexitatea și interactivitatea produsului și posibilitatea acestuia de a fi integrat în aplicațiile Spotlight Heritage existente
 • Perspectiva internațională a echipei și ideilor

Premii

Vor fi maxim 3 premii în sumă totală de 5000 de euro(*). Contribuțiile vor fi deduse din valoarea premiilor.

Universitatea Politehnica Timisoara își rezervă dreptul de a adapta evaluarea proiectelor și valorile premiilor, în funcție de numărul și valoarea produselor finale realizate de echipe.

4. Protecția datelor cu caracter personal

Universitatea Politehnica Timișoara, în calitate de organizatori, se obligă să respecte prevederile Regulamentului General pentru Protecția Datelor (UE) 2016/679 (GDPR), privind protecția datelor cu caracter personal, stocate pe perioada înscrierii și a concursului în sine. Ca atare, organizatorii se obligă sa păstreze confidențialitatea datelor personale ale participanților la acest concurs și să le utilizeze în conformitate cu această procedura și cu legislația în vigoare.

Prin simpla participare la concurs, prin transmiterea datelor cu caracter personal organizatorilor și a altor informații solicitate în contextul acestei proceduri, sau prin comunicarea datelor cu caracter personal, participanții sunt de acord ca datele lor să intre în baza de date a organizatorilor, să fie prelucrate și utilizate în viitor de către organizatori sau persoane juridice autorizate de aceștia, ca să informeze participanții despre noi proiecte, campanii de publicitate și marketing. La cererea scrisă expresă a participanților, organizatorii nu vor mai folosi datele lor personale.

(*) Premiile în valoare totală de 5000 de euro (finanțate prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara) vor fi împărțite între diferitele locuri și în mod egal între membrii echipei. Nu vor fi incluși aici studenții participanți de la Universitatea din Agder, deoarece contribuția acestora este acoperită din granturile SEE și Norvegiene.

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants. Proiectul Virtual Spotlight Heritage Timisoara beneficiază de un grant de € 97.000 de la Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA and Norway Grants. 

Detalii

Data:
17 noiembrie 2023
Eveniment Categorii:
,

Organizator

Spotlight Heritage Timisoara
Telefon
+40 256 40 33 00
Email
contact@spotlight-timisoara.eu
Site web
Vezi site-ul web Organizator