Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacolul „Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate” – un momento emoționant adus poveștilor de curaj și a luptei pentru libertate a Generației X”

iulie 24 Toată ziua

Pe 23 iulie 2023, în incinta Cazarmei U, a avut loc spectacolul de teatru și dans “Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate”, aducând în prim-plan poveștile impresionante ale tinerilor din Generația X, care au conturat destinul unei întregi națiuni și au devenit martirii libertății. Evenimentul reprezintă cea de-a 9-a producție culturală din seria adusă în fața publicului de către proiectul Spotlight Heritage Timișoara, ca parte a programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Spectacolul a reunit 500 de persoane, dornice să afle povestea eroilor care au definit soarta și destinul întregului popor în momentele cruciale ale istoriei. A fost o călătorie emoționantă în timp, aducând în prim-plan amintirile tinerilor care au dat glas libertății și care au pornit Revoluția din ’89.

Interpretarea artistică s-a bazat pe muzica compusă de Dan Simion, coregrafia și regia Dianei și lui Raul Avram, iar dramaturgia Marianei Boșneac. Dansatorii de la Clubul de dans sportiv Magnum Team au încântat audiența cu scene impresionante și pline de sentimente răscolitoare. Versurile memorabile ale lui Robert Șerban și imaginile-arhivă ale lui Constantin Duma au evocat o simfonie de cuvinte, muzică și imagini, oferind publicului o călătorie emoționantă și profundă prin poveștile ororilor petrecute în decembrie 1989. Spectacolul a fost o imersiune totală în istorie și în poveștile oamenilor care au trăit vremuri revoluționare. 

Evenimentul a fost o adevărată reprezentație artistică, prin care s-a transmis un mesaj puternic despre curaj, sacrificiu și importanța libertății, evidențiind moștenirea culturală și istorică a orașului. Spotlight Heritage Timișoara a continuat să aducă în atenție momentele istorice cruciale din trecutul orașului și a națiunii, dezvăluind o parte esențială a patrimoniului cultural și istoric al orașului Timișoara, cât și al întregii țări.

Toate acestea a fost posibile datorită sprijinului Fundației Triade și al Muzeului Național al Banatului, care au susținut proiectul și misiunea culturală a Spotlight Heritage Timișoara.

Această nouă producție culturală a demonstrat încă o dată angajamentul și devotamentul Spotlight Heritage Timișoara de a conecta oamenii prin cultură și de a aduce în atenția publicului momentele semnificative ale istoriei Timișoarei, oferindu-le o perspectivă profundă asupra rădăcinilor și valorilor naționale. 

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara”.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Spotlight Heritage Timisoara

+40 256 40 33 00

Vezi site-ul web Organizator

Clubul de Dans Sportiv Magnum Team

Muzeul Național al Banatului

Cazarma U

Piața Mărăști 2
Timișoara, România
+ Harta Google