Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tururi ghidate gratuite la Muzeul Tehnic UPT și ExperiemntariumTM – locul în care fizica, chimia, istoria și arta sunt puse la dispoziția tuturor!

7 noiembrie 2023 Toată ziua

În 2023 Muzeul tehnic UPT – ExperimentariumTM a devenit locul de intersectare a științelor exacte, precum fizica și chimia, cu istoria, cultura și arta, contopindu-se și creând un nou spațiu de anvergură pentru un oraș plin de energie și de oameni pasionați de artă, cultură și nu numai.

În anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, Spotlight Heritage Timișoara a organizat, printre multe altele, și XR Show Patrimoniul sub reflectoare Timișoara. Pentru toți cei care-și doresc să descopere lumea fascinantă a fizicii prin moduri practice și istoria orașului prin moduri inedite, în lumea digitală cu ajutorul tehnologiilor de realitate virtuală și augmentată am pregătit tururi ghidate GRATUITE. Acestea sunt realizate la cerere, iar până în prezent au fost realizate peste 30 de tururi.

Începând din mai 2023 și până în decembrie 2023 am pregătit pentru publicul larg zile și weekend-uri pline de activități precum:

– experimente de fizică și chimie 🧪

tururi ghidate 🚶🏻

– Canalul Bega văzut altfel 🌊

– tururi virtuale ale orașului și Timișoara în VR 💻

– treasure hunt în realitate augmentată 🏆

– o istorie a orașului prezentată altfel

Și o mulțime de alte activități dedicate tinerilor și copiilor!

Un final de an plin de experimente și experiențe unice

În decembrie 2023 ne vedem la evenimentul de Closing Timișoara 2023 | Timișoara 2023 la nesfârșit, unde vom aduce, printre toate lucrurile prezentate până acum la ExperimentariumTM, alte câteva surprize. Urmărește în continuare programul nostru pe paginile de socializare pentru a afla despre ce este vorba!

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara” sau scanând codul QR alăturat acestui comunicat.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.

Spotlight Heritage Timisoara

+40 256 40 33 00

Vezi site-ul web Organizator

Muzeul Tehnic UPT și Experimentarium TM

Experimentarium TM
Timisoara, Timis 300750 România
+ Harta Google