Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cartierul Elisabetin în diferite etape ale trecutului, sub reflectorul timișorean

22 octombrie 2022

Cartierul Elisabetin în diferite etape ale trecutului, sub reflectorul timișorean

Al treilea spectacol de dans, care a avut loc în 21 Octombrie la Cinema Victoria Timișoara a adus sub reflector imaginea cartierului Elisabetin în diferite etape ale trecutului, având în centrul său pe cele trei personaje feminine: Netti – Timișoara interbelică, Carla – Timișoara în anii comunismului și Pia – Timișoara postdecembristă.

Revenim cu câteva imagini de la finalul săptămânii trecute, de la un spectacol deosebit despre familie, emoții, senzații și amintiri, o reimprimare a poveștilor mai puțin știute ale unui cartier de legendă, acolo unde dansul s-a împletit cu tehnologia.
Un public numeros și impresionat ne-a fost alături în seara de vineri, la Cinema Victoria Timișoara, unde cartierul Elisabetin a fost destăinuit prin prisma vocilor pluriculturale, a emoților și a familiei de odinioară,  într-o călătorie atipică prin amintirile familiei Brînzeu, din timpul celor trei generații.
Au fost atât de multe de (re)văzut și (re)descoperit, iar noi suntem mai mult decât bucuroși că am putut crea o astfel de interacțiune cu cetățenii și că am putut lega istoria de demult a orașului cu oamenii de azi.

Spectacolul este realizat de Clubul de Dans Sportiv Magnum Team, în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timișoara și Muzeul Național al Banatului și face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului „Spotlighting Timisoara’s Heritage through Dance/Descoperă patrimoniul Timișoarei în pas de dans”, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara. Cartierul Elisabetin și  Netti dr. Diel  – O lume într-un cufăr”, organizată de Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara în 2020, care a avut la bază manuscrisul Jurnal de familie al doamnei prof.dr.Pia Brînzeu, a fost punctul de plecare al acestui spectacol.

Momentele de dans descriu povestea a trei femei, trăitoate în epoci istorice foarte diferite: Timișoara interbelică (Netti), Timișoara în anii comunismului (Carla) și Timișoara postdecembristă (Pia) și utilizează tehnologia digitală și elemente de realitate augmentată, componente realizate de studenți politehniști, implicați în proiectul „Spotlight Heritage Timișoara”.

Spectacolul de dans înregistrat într-o experiență multimedia cu AR poate fi vizionat aici:

Proiectul „Spotlighting Timisoaraʹs Heritage through Dance” duce mai departe demersurile a două proiecte precedente: unul marca Magnum Team, intitulat „În pași de dans prin clădiri de patrimoniu”, derulat în 2021, iar cel de-al doilea al Universității Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, intitulat „Spotlight Heritage Timișoara”.

Ultimul spectacol de dans va ilustra o poveste din cartierul Cetate.

Detalii

Data:
22 octombrie 2022
Eveniment Categorii:
, ,
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

Spotlight Heritage Timisoara
Telefon
+40 256 40 33 00
Email
contact@spotlight-timisoara.eu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de întâlnire

Cinema VICTORIA
Strada Ciprian Porumbescu 2
Timișoara, Timiș 300425
+ Harta Google