Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cartierul Elisabetin – O lume într-un cufăr. Spectacol de dans, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată

21 octombrie 2022 @ 18:00 - 19:00

Spotlighting Timisoara’s Heritage through Dance
Descoperă patrimoniul Timișoare în pas de dans
Cartierul Elisabetin – O lume într-un cufăr
Spectacol de dans, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată

 

Cinema VICTORIA | Vineri | 21 Octombrie 2022 | ora 18:00

Spectacolul este realizat de Clubul de Dans Sportiv Magnum Team, în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timișoara și Muzeul Național al Banatului și face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului „Spotlighting Timisoara’s Heritage through Dance/Descoperă patrimoniul Timișoarei în pas de dans”, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Cel de-al treilea spectacol de dans are în centrul său, tot un personaj feminin. Show-ul îmbină dansul cu tehnologia, prin componentele de realitate virtuală și augmentată și se concentrează pe povestea doamnei Netti Diel (1894 – 1982), soția medicului dr. Ludwig Diel.

Expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara. Cartierul Elisabetin și  Netti dr. Diel  – O lume într-un cufăr”, organizată de Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara în 2020, care a avut la bază manuscrisul Jurnal de familie al doamnei prof.dr.Pia Brînzeu, a fost punctul de plecare al acestui spectacol.

Momentele de dans descriu povestea a trei femei, trăitoate în epoci istorice foarte diferite: Timișoara interbelică (Netti), Timișoara în anii comunismului (Carla) și Timișoara postdecembristă (Pia) și utilizează tehnologia digitală și elemente de realitate augmentată, componente realizate de studenți politehniști, implicați în proiectul „Spotlight Heritage Timișoara”.

Spectacolul de dans înregistrat într-o experiență multimedia cu AR poate fi vizionat aici: 

Proiectul „Spotlighting Timisoaraʹs Heritage through Dance” duce mai departe demersurile a două proiecte precedente: unul marca Magnum Team, intitulat „În pași de dans prin clădiri de patrimoniu”, derulat în 2021, iar cel de-al doilea al Universității Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, intitulat „Spotlight Heritage Timișoara”.

Ultimul spectacol de dans va ilustra o poveste din cartierul Cetate.

Detalii

Data:
21 octombrie 2022
Timp:
18:00 - 19:00
Eveniment Categorii:
, ,
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

Spotlight Heritage Timisoara
Telefon
+40 256 40 33 00
Email
contact@spotlight-timisoara.eu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de întâlnire

Cinema VICTORIA
Strada Ciprian Porumbescu 2
Timișoara, Timiș 300425
+ Harta Google