Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Descoperă Timișoara prin intermediul tehnologiilor digitale la Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital

16 iunie 2023 @ 16:00 18 iunie 2023 @ 22:00

Universitatea Politehnica Timisoara vă invită să descoperiți aplicații virtuale la Flight Festival 2023, unde va prezenta Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital. Evenimentul se va desfășura în perioada 16-18 iunie și va oferi o experiență captivantă prin intermediul tehnologiilor de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR) dezvoltate în proiectul Spotlight Heritage Timișoara

Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital, organizat ca parte a proiectului Spotlight Heritage Timișoara, este încântat să anunțe prezența sa la cel mai așteptat eveniment al anului – Flight Festival 2023. Festivalul va avea loc în perioada 16-18 iunie 2023 și va aduce o experiență digitală captivantă în inima orașului Timișoara. Standul nostru poate fi găsit la cortul Tech de lângă scena principală.

Spotlight Heritage Timișoara este parte integrantă a programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și își propune să exploreze și să celebreze bogata istorie și patrimoniu al orașului. Prin tehnologiile de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR), spectatorii vor fi transportați într-o călătorie virtuală prin cele 5 cartiere de seamă ale Timișoarei: Iosefin (2019), Elisabetin (2020), Fabric (2021), Cetate (2022) și Giroc (2023). Fiecare cartier oferă o poveste unică și fascinantă, iar participanții vor avea ocazia de a explora și descoperi comorile culturale și arhitecturale ascunse ale acestora.

Cu o combinație inovatoare de tehnologie și cultură, Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital aduce o nouă perspectivă asupra modului în care descoperim și înțelegem istoria. Participanții vor avea posibilitatea de a interacționa virtual cu clădirile și obiectele emblematice, resimțind atmosfera și emoțiile specifice fiecărui cartier, prin aplicațiile dezvoltate de studenții și profesorii UPT. Este o oportunitate unică de a călători în timp și de a se conecta cu moștenirea culturală și istorică a Timișoarei.

Flight Festival 2023 este un eveniment de neratat pentru iubitorii de muzică, artă,  tehnologie și cultură, iar prezența Festivalului Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital va aduce o notă specială în cadrul acestui eveniment excepțional. Îi îndemnăm pe toți cei interesați să se alăture acestei experiențe unice și să descopere Timișoara într-un mod inovator și captivant, dar și să descopere aplicațiile dezvoltate despre istoria universității, aplicațiile educaționale imersive și augmentate de știință și tehnică.

Pentru mai multe informații despre Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital și pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți, urmărește-ne pe Instagram, Facebook și Twitter sau vizitează site-ul nostru: https://spotlight-timisoara.eu/.

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile pe site-ul nostru, cât și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau căutând „Spotlight Heritage Timișoara”.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de fondurile EEA și Norway Grants.

Spotlight Heritage Timisoara

+40 256 40 33 00

Vezi site-ul web Organizator

Aerodromul Cioca din Timișoara

Calea Torontalului (DN6)
Timișoara, Timis 300750 România
+ Harta Google