- Acest eveniment a trecut.
Tururi ghidate gratuite în locația din Cazarma U – Digital Culture Space. Prelungim perioada de vizitare!
15 octombrie 2023 Toată ziua
Prelungim perioada de vizitare a spațiului nostru imersiv – Cazarma U – Digital Culture Space până pe 30 noiembrie 2023! Fă parte din Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu digitală și alăturăte nouă pentru a descoperi Timișoara prin alți ochi! Călătorește digital prin oraș și află povestea oamenilor, a locurilor, clădirilor și a patrimoniului loca prin moduri inedite cu ajutorul tehnologiilor imersive de realitate virtuală și realitate mixtă.
Tururile ghidate sunt GRATUITE și sunt puse la dispoziția tuturor celor își care doresc să descopere Timișoara de altă dată, făcând o călătorie înapoi în timp. Te așteptăm la Cazarmă de miercuri până duminică, între orele 16:00 – 20:00.
Cazarma U – Digital Culture Space este un spațiu cultural imersiv, deschis tuturor celor care doresc să experimenteze poveștile Timișoarei, ghidați de tehnologiile de realitate augmentată și virtuală. Privind orașul de la înălțime, vizitatorii descoperă istoria celor 5 cartiere emblematice ale orașului, dezvăluită prin video-uri 3D și obiecte digitalizate 3D ale patrimoniului muzeal. Pot vizita printr-o experiență imersivă în 360° clădiri, piețe, monumente și locații specifice Timișoarei cu ajutorul ochelarilor VR și să mapeze prin experiențe mediate parcursul proiectului Patrimoniul sub Reflectoare. Descoperă cartierele Iosefin (2019), Elisabetin (2020), Fabric (2021), Cetate (2022) și Giroc (2023) în realitate virtuală și prin instalația video dedicată realizată în colaborare de Rafael Leucuța și Diana Andone.
De asemenea, vitiatorii se pot bucura și de proiectul Tipare ale poeziei – o instalație digitală care explorează Timișoara prin poezie și culoare. Realizată de artistul Marius Jurca (13m10j), este o instalație interactivă cu software personalizat, ce prezintă 14 locații din oraș într-un mod artistic anvangardist. Bazându-se pe 14 poezii create de scriitorul Robert Șerban și pe palete de culori distincte, Marius a reușit să găsească o nouă modalitate prin care orașul poate fi promovat către vizitatorii de toate vârstele. Până în prezent s-au organizat peste 40 de tururi ghidate, în fiecare weekend și la cerere.
Pentru mai multe detalii despre Digital Culture Space, puteți citi AICI sau pe pagina noastră de Facebook, la evenimente.
Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara” sau scanând codul QR alăturat acestui comunicat.
- Link aplicații pentru utilizatorii Android: https://is.gd/SjiIgv
- Link aplicații pentru utilizatorii iOS: https://is.gd/y6JxeV
Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:
- Pagina web: https://spotlight-timisoara.eu/
- Facebook: https://www.facebook.com/SpotlightHeritageTimisoara/
- Twitter: @spotlight_TM21
- Instagram: @spotlight_tm
Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.
Spotlight Heritage Timisoara
+40 256 40 33 00
contact@spotlight-timisoara.eu